BALMAZMET

Balmazújváros időjárásával és a mérésre használt eszközökkel ismerkedhetsz ezen az oldalon!

MENÜ

Tisztelt Érdeklődők!

Az észlelésekhez valamilyen mérőműszerre van szükség. ( Ezt gondolom mindenki tudja )

2008 májusában indítottam a meteorológiai adatok gyűjtését. Ekkor egy WS-2300 időjárásállomás végezte ezt a munkát. Sok járatlan út felfedezése és az Időképes észlelőtársak aktív segítségével jól működő rendszert építettem fel. Ez egésszen 2014-ig több kevesebb problémával üzemelt. Ekkor elromlott elősször a hőmérő, majd a csapadékmérő. Új meteorológiai állomás beszerzése vált szükségessé.

Vásároltam egy WMR-200 típusú műszert. Ez egy jóval finomabb, pontosabb eszköz, mint előző társa volt. Felszerelése a meglévő álványzatra gyorsan ment. Mivel nincs vezetékes kapcsolat, minden érzékelő önállóan küldi az adatokat a központba, így nagyobb az elhelyezés rugalmassága. Sajnos a vezeték nélküli kapcsolat itt sem vége. Nem szabad számolni a prospektusban leírtakkal. 100 m hatótávolság nincs, de szerintem ne is várjuk el főleg, ha akadályok vannak. A falak nagyon csökkentik a rádióhullámok terjedését.

2014. 08.01-től már ez a műszer végzi az adatok gyűjtését és továbbitását az Időkép felé.

Köszönetet mondok azoknak a lelkes amatőr meteorológusoknak, akik segítették munkámat és műszereim beállítását.

Minden érdeklődőnek szívesen válaszolok, illetve tudok ötletet adni én is, illetve tudok ajánlani, akik szívesen tudnak segíteni.

 

Asztali nézet